Tui Na Kinesisk Massage

Utbildning i Tui Na
Tui Na Kinesisk Massage
med Akupressur

För att behandla smärta och andra obalanser

Tui Na Kinesisk Massage och Akupressur

Behandling av diskbråck

Unik grundutbildning i Tui Na Kinesisk Massage

Välkommen till en unik grundutbildning i Tui Na Kinesisk Massage, ett manuellt behandlings koncept, ett mångtusenårigt sätt att behandla olika medicinska symtom, obalanser i synnerhet 0lika smärttillstånd.
Tui Na Massage används inom den ordinarie sjuk- och hälsovården i Kina för att behandla rörelseinskränkningar och smärta i leder och muskler.
Tui Na Massage är ett mycket effektivt redskap att använda när man behandlar människor för dessa obalanser och denna utbildning ger dig de viktigaste grunderna i denna metod.

Utbildningen pågår under 5 tillfällen á 5 dagar/tillfälle och leder till:
”Diplomerad Tui Na Massör”

Nästa kursstart: Landskrona: hösten 2025

 

Expansion av bröstkorgen med TuiNa

© Bild: Lena Berndtsdotter

Balans av Yin och Yang

Inom Kinesisk Medicin och TCM är man i första hand intresserad av att återställa balansen mellan Yin och Yang. Sjukdom eller symtom på sjukdom, är ett tillstånd som visar på obalans mellan YinYang och anledningen är att transporten av Qi, Blod och andra vätskor är hindrade i sitt flöde.

Det handlar om energi, Qi

I den traditionella kinesiska medicinens grundstruktur, dess filosofi och teori finns tankar och åsikter om vad som skapar obalans och sjukdom och inte i första hand förändringar i vår anatomiska, fysiologiska struktur etc. Inom Kinesisk Medicin menar man att det finns bakomliggande krafter som styr och upprätthåller en struktur, något som håller uppe och förser oss med en slags bakomliggande kraft, en energi för att allt ska fungera på rätt sätt.

Efter att du genomgått alla 5 tillfällena erhåller du intyg till
Diplomerad Tui Na Massör

Vem kan gå denna utbildning?

Tui Na Kinesisk Massage och Akupressur

Dans från Tang dynastin

Du behöver ingen förkunskap för att gå grundutbildningen. Har du någon annan komplementärmedicinsk utbildning så är Tui Na ett utmärkt komplement. Vem som helst som vill lära sig Tui Na antingen för hemmabruk eller för professionell användning är välkommen.


Få deltagare på denna unika utbildning

Det är bara 4 deltagare som blir antagna per utbildningstillfället detta för att Du som deltagare ska få ut det mesta möjliga av utbildningen. Utrymme finns för praktik, frågor och funderingar.

I utbildningen ingår ett specialskrivet kursmaterial på svenska.

Vi har utbildat i Tui Na Kinesisk massage och Akupressur samt Taoistisk, Konfuciansk och Kinesisk livsfilosofi sedan  2001, Du får en gedigen och kompetent grundutbildning i denna uråldriga behandlingsmetod som är en viktig del i den Kinesiska medicinen och som fortfarande har stort utrymme på de Kinesiska sjukhusen.

Utbildningstid:
Varje 5 tillfällen i grundutbildningen till TuiNa massör och Akupressör är på 5 dagar ons  – sön ( 10.00 – 16.30). Kursveckor 2024: v.18, 23, 31, 37, 41

Utbildare: Tomas von Walden


Klicka på bilden så får Du veta lite mer om Tomas

Efter denna grundläggande utbildning kan du skaffa dig ännu mera kunskaper om TuiNa och dess plats i den Klassiska Kinesiska Medicinen.

Om du vill vidareutbilda dig i detta medicinska behandlingssätt kan Du välja mellan två inriktningar (eller båda)

Inriktning 1
Denna vidareutbildning innehåller bland annat flera olika behandlingsformer som t.ex.  TuiNa ledmanipulationer, Guasha, Koppningsteknik, olika symtombehandlingar samt rörelseanatomi och ortopedisk skade- och undersöknings diagnostik.

Krav: Grundutbildningen hos TaiYi Kropps Harmoni. i Landskrona

Inriktning 2
Denna vidareutbildning är mer fokuserad på människans inre värld och dess psykologi sett från ett Taoistiskt, Konfucianskt, Buddhistiskt samt Kinesiskt medicinskt
perspektiv.
Målet med denna del är att kunna arbeta som terapeut med Kinesisk psykologi som basplattform.  Denna del av TuiNa är mer orsaks orienterad än ”Inriktning 1” och bygger på ett helhetstänkande som vi kallar FEMA™.
Man lär sig även hur man behandlar olika emotionella och mentala tillstånd som t.ex. oro, ångest, depression och andra disharmonier enligt traditionell Kinesisk medicinsk psykologi samt akupressur.

Krav: Grundutbildningen hos TaiYi Kropps Harmoni

Vill du ha mer information om innehåll priser, tider och tider så beställ en folder genom att klicka på fliken
”Beställ information” på menyraden ovan!