Tui Na Massage

Kursveckor: v.12 och 15, 2018 (Mån – Fre)

 

Kurs i
Tui Na Massage

 

Läkare Wangjing Beijing Kina

© Bild: Tomas von Walden

Lär dig Kinesisk Massage Tui Na/An Mo

Välkommen till en kurs i Tui Na/An Mo, som är ett manuellt behandlingskoncept enligt Traditionell Kinesisk Medicin.
Lär dig Tui Na massagens grunder, där helhetstänkandet är det grundläggande.
Lär dig arbeta med Tui Na och de uråldriga teorierna och filosofierna som ligger bakom att behandla smärta i enlighet med TCM.

TuiNa

© Bild: Tomas von Walden

Vi har utbildat i Tui Na/An Mo sedan 2001 och med vår kurs i Tui Na/An Mo får Du en gedigen grundutbildning i en uråldrig behandlingsmetod som är ett av de fyra ben som Traditionell Kinesisk Medicin (TCM) vilar på.
När man inom Traditionell Kinesisk Medicin pratar om Tui Na/An Mo så säger man att det är en ”naturlig extern terapi” eftersom man bara använder sig av manuella tekniker för att återställa obalanser.

I kursen ingår, förutom själva tekniken, hur du kan standardbehandla ett antal olika symptom med Tui Na/An Mo som t.ex.:

”Frozen shoulder” syndrom
Inflammation i hälsenan
Karpaltunnelsyndrom
Hälsporre
Fotledsskada (stukning, vrickning)
Nackproblem
m.m.

Om Du har någon annan komplementärmedicinsk utbildning så är Tui Na/An Mo ett bra komplement

 Tui Na/An Mo massage

Det kinesiska ordet Tui Na kan översättas till ”skjuta och ta tag om” och An Mo till ”tryck och gnid”. Fysiskt så består Tui Na/An Mo av en serie manipulationer som t.ex. tryck, klappningar, och knådning som tar bort blockeringar längs med kroppens meridianer och stimulerar flödet av Qi och Blod detta för att stödja läkningsprocessen. Sättet att behandla har samma principer som finns för akupunktur, moxibustion och akupressur. Tui Na/An Mo’s massageliknande omfattning spänner från lätta strykningar till att man går djupt ner i vävnaden, vilket inte kommer ifråga om man är ute efter avslappning, tanken med Tui Na/An Mo är att återställa funktionaliteten, reducera smärta och lösgöra blockeringar, oavsett om besvären är externa eller interna.

Den första benämningen av denna typ av extern behandlingsform kallades ”An Wu”, sedan kom det mer vanliga namnet ”An Mo”. Metoden blev mycket populär och spreds till många omkringliggande länder som Korea och Japan. Det fick samlingsnamnet Tui Na under Ming dynastin.
Massagemetoden går under båda namnen i dessa länder.

 

Du är på skolan 5 dagar vid 2 tillfällen för teori och praktik som du sedan övar och tränar på din hemort mellan kurstillfället

Wangjing hospital Beijing

© Bild: Tomas von Walden

 

Ett specialskrivet kursmaterial på svenska ingår.

Du kan efter kursen börja behandla med Tui Na i egen verksamhet eller som anställd.

 

 

OBS!! Sista kurstillfället

 


Lärare:
Tomas von Walden

Vill du ha mer information om innehåll priser och tider så beställ en folder på genom att  klicka på fliken ”Beställ info” på menyraden ovan!