Om Lena Berndtsdotter

© Bild: Eva Rosth

Fotograf, Terapeut, Hälsokonsult,
Kunskapsförmedlare/Lärare och Författare

 

Efter 27 år i fotografvärlden som jag valde av en önskan att visa allt det vackra omkring oss, människor, djur och natur. Ett yrke som jag bär med mig i livet.
Jag väljer ytterligare ett yrke, jag väljer att utbilda mig inom Komplementärmedicinen. Min önskan i livet var och är att ”hjälpa andra hjälpa sig själva”. Sedan 1993 har jag arbetat som terapeut i egen klinik. Grundade Kropps Harmoni Terapeut Skolan 1997 och har sedan dess utbildat terapeuter inom komplementärmedicinska metoder och tekniker. Blev Certifierad lärare i Klassisk Bindvävsmassage enligt Elisabeth Dicke av Dr. Christian Helmrich. Skapade 2000 DCM®, Djupgående Cirkulations Massage. En behandlingsform som löser upp på djupet på ett mjukt och respektfullt sätt och sätter människan i fokus. DCM® består av Klassisk Bindvävsmassage och Manuell Lymfdränage. Metoden löser terapeutiskt upp blockeringar och underlättar för kroppen att avlägsna slaggprodukter som varit stillastående i kroppen och orsakat olika tillstånd av ohälsa.
2006 skapar jag BM™, Berndtsdotter Metoden. Metoden kopplar samman människans alla delar, kropp-själ-ande, fysiskt-mentalt-emotionellt med fokus på det ”Mänskliga bemötandet”, det ”Mänskliga behovet” och det ”Mänskliga samtalet” Har utbildat terapeuter i BM™ sedan 2006.
I maj 2018 certifierade jag två nya lärare i DCM®. För information om dessa klicka här!
Under 2019 kommer jag åka runt i Sverige och föra vidare mina samlade kunskaper och tankar till de som vill och önskar få Insikt-Kunskap att ”Hjälpa sig själva till hälsa och välmående”.

Under 2019 kommer jag också att skriva vidare på min tredje bok som bär arbetsnamnet. ”Vad jag behöver veta om mig själv på min resa genom livet” Från vaggan till graven.

”Livet är det viktigaste Du har, det är en Gåva som skall vårdas och förvaltas väl”.

Jag har skrivit böckerna:
Naturens läkande kraft”, vill du veta mer klicka här!
Sju tankar om hälsan”, vill du veta mer klicka här!

Du kan kontakta Lena Berndtsdotter på tel: 070-6723314