Kurser i Kinesisk Medicin och Psykologi

Kurser i Kinesisk Medicin och Psykologi

Dans från Tang dynastin

© Bild: Tomas von Walden

Här nedan ser du våra olika kurser i Taoistisk, Konfuciansk och Kinesisk livsåskådning. Dessa bygger på en psykologisk struktur som få känner till men som har en mångtusenårig historia i vad som stör människans hälsa och harmoni och skapar obalanser och sjukdomar.
Klicka på den kurs du är intresserad av!

 

 

TUI NA UTBILDNING
En utbildning i Tui Na, Kinesisk Massage med Akupressur, ett manuellt behandlingskoncept för att behandla olika medicinska symtom och obalanser.

VAD ÄR KINESISK MEDICIN?
För dig som är nyfiken på Kinesisk Medicin/TCM och den bakomliggande teorin och filosofin som skapat detta medicinska behandlings system både på en fysisk och psykologisk nivå. Vad är skillnaden mellan Kinesisk Medicin och TCM?

SECRETS OF THE GOLDEN FLOWER
Hjälper dig att hitta in i ditt inre så att du kan göra förändringar i din livssituation.

XIÁO Livets uppkomst
Det finns en orsak till en obalans, sjukdom, Xiào ger oss möjlighet att återvända till vårt uppkomst, roten till vårt liv, för att läka såren.

RENJI, Mänskliga relationer
Detta är en 5 dagars kurs om hur man inom Kinesisk livsfilosofi och Kinesisk medicin ser de mänskliga relationerna som en påverkan på hälsa, lycka och välbefinnande

Genom dessa kurser får du kunskap om Kinesisk och Taoistisk livsfilosofi ursprungen ur det forntida sättet att se på livet som har format den Kinesisk medicinska teorin, om hur man ska kunna hjälpa människor att läkas och få ett lyckligt liv.
TCM (traditionell kinesisk medicin) som är det som praktiseras mest i den nutid vi lever i är en avskalad version av den Kinesiska medicinen där man inte ”har tid” med annat än att behandla själva symtomen.
Den Kinesisk livsfilosofin ger oss möjlighet att välja balans, harmoni, glädje och hälsa istället för det motsatta.

Akupunktur, Tui Na, Akupressur (Zhi Ya) samt örtmedicin är en del av denna livsfilosofi för att stötta människan i det yttre men det finns även den Taoistiska psykologin som stöttar och balanserar de inre obalanserna på ett emotionellt, mentalt och spirituellt plan.

Kurser och föredrag

Med dessa olika kurser och föredrag kan du ta till dig denna kunskap, det spelar ingen roll om det hör till det forntida sättet att se på livet och hur man bör leva det.
Vi är fortfarande samma människor som dem, människor. Naturen och livet är detsamma nu som då och det enda som skiljer oss åt är den tid som passerat mellan forntid och nutid.
Har vi därför lärt oss mer om livet och att leva det?
För vad är livet och att leva det?

Med denna livsfilosofi kan vi skapa vår unika plats i livet och få känna oss lyckliga och tillfreds med vardagen.
Att med denna kunskap få verktyg som kan skapa kraft, mod och tolerans som behövs för att leva i nutid för att få en bra framtid.

 

 

Forntid är den nutid som ger oss vår framtid.

Böcker om Kinesisk livsfilosofi, Kinesisk medicin, TCM

Vill du ha mer information om innehåll priser och tider så beställ en folder
genom att  klicka på fliken ”Beställ information” på menyraden ovan!